Hoofdgerechten

Visnuggets met ovenfriet en komkommeryoghurtsalade

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 tl kerrie
  • 2 eieren
  • 6 el paneermeel
  • 1 zak ovenfriet (diepvries, 750 g)
  • 100 g tuinerwten (diepvries)
  • 1 komkommer
  • 150 g Griekse yoghurt 0%
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes dille
  • bakplaat met bakpapier

 

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van 3-4 cm. Bestrooi de vis met de kerrie en peper.
  2. Klop in een diep bord de eieren los. Strooi het paneermeel op een plat bord. Haal de visblokjes eerst door het ei en druk ze vervolgens rondom in het paneermeel. Leg de visnuggets op de bakplaat.
  3. Strooi ook de friet op de bakplaat; gebruik indien nodig een tweede bakplaat. Bak de friet en de visnuggets in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
  4. Schaaf of snijd de komkommer in dunne plakjes. Doe de erwten in zeef en laat onder stromend warm water ontdooien. Laat ze goed uitlekken. 
  5. Doe de yoghurt in een kom. Pers de knoflook erboven en voeg de dille toe. Meng de erwten met de komkommer, de knoflook en de dille door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de visnuggets en de friet over 4 borden. Serveer met de komkommersalade.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 15-20 minuten

Per persoon: 530 kcal / 5 gram vet / 34 gram eiwit / 58 gram koolhydraten / 754 mg natrium / 6,5 gram vezels

Tip 

Zet voor voldoende groenten ook een schaal cherrytomaatjes op tafel.