Hoofdgerechten

Visschaaltje met spinazie en walnoten

Hoofdgerecht voor 2 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 500 g spinazie, gewassen
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 50 g walnoten
  • ½ tarwestokbrood of 150 g zilvervliesrijst
  • - 2 ovenschaaltjes
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en vocht verdampen.
  2. Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Leg er de kabeljauwfilet op en bestrooi met zout en peper. Verdeel de tomaat over de vis en bestrooi met de walnoten.
  3. Bak de visschaaltjes in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Snijd intussen het stokbrood in plakjes of kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Serveer de visschaaltjes met het stokbrood of de rijst.

Bereiding: 15 minuten
Oven: 15 minuten

Per persoon met rijst: 650 kcal / 26 g vet / 41 g eiwit / 60 g koolhydraten / 150 mg natrium / 9 g vezels
Per persoon met stokbrood: 520 kcal / 25 g vet / 40 g eiwit / 30 g koolhydraten / 466 mg natrium / 8,5 g vezels

Prijs per persoon: € 5,80

Variatietip

Vervang de kabeljauwfilet door zalm- of kipfilet.