- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 500 g spinazie, gewassen
- 250 g kabeljauwfilet
- 1 tomaat, in plakjes
- 50 g walnoten
- ½ tarwestokbrood of 150 g zilvervliesrijst
- - 2 ovenschaaltjes
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en vocht verdampen.
- Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Leg er de kabeljauwfilet op en bestrooi met zout en peper. Verdeel de tomaat over de vis en bestrooi met de walnoten.
- Bak de visschaaltjes in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Snijd intussen het stokbrood in plakjes of kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de visschaaltjes met het stokbrood of de rijst.
Bereiding: 15 minuten
Oven: 15 minuten
Per persoon met rijst: 650 kcal / 26 g vet / 41 g eiwit / 60 g koolhydraten / 150 mg natrium / 9 g vezels
Per persoon met stokbrood: 520 kcal / 25 g vet / 40 g eiwit / 30 g koolhydraten / 466 mg natrium / 8,5 g vezels
Prijs per persoon: € 5,80
Variatietip
Vervang de kabeljauwfilet door zalm- of kipfilet.