Hoofdgerechten
Vistajine met muntcouscous
- 4 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 400 g venkel, in reepjes
- 1 rode en/of gele paprika, in reepjes
- ½ tl gemalen komijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 400 g schelvisfilet, in 4 stukken
- 250 g volkoren couscous
- 1 bosje munt, fijngehakt
- Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de venkel en paprika erdoor en smoor de groenten 4 min. zachtjes.
- Schep de komijn door de groenten. Voeg het blik tomatenblokjes toe. Leg de schelvisfilet in de tomaten-groentesaus.
- Stoof de vis afgedekt in 10 min. gaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de couscous met een vork los. Schep er de laatste 2 el olijfolie, de munt en peper naar smaak door.
- Schep de muntcouscous op 4 borden. Breng de vistajine op smaak met zout en peper en verdeel over de couscous. Bestrooi desgewenst met bewaard venkelgroen of wat extra munt.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 450 kcal / 12 gram vet / 30 gram eiwit / 52 gram koolhydraten / 232 mg natrium / 9,5 gram vezels
Prijs per persoon: € 3,50
Variatietip
Munt geeft de couscous een frisse smaak. Vervang de munt ook eens door koriander, platte peterselie of een combinatie van eigen favoriete kruiden.
Gezond idee: deze slanke visstoof wordt geserveerd met volkoren couscous.