Hoofdgerechten

Vistajine met muntcouscous

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 600 g venkel, in reepjes
  • 1 rode en 1 gele paprika, in reepjes
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 400 g schelvisfilet, in 4 stukken
  • 250 g couscous
  • 1 bosje munt, fijngehakt
      
  1. Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de venkel en paprika erdoor en smoor de groenten 4 min. zachtjes.
  2. Schep de komijn door de groenten. Voeg het blik tomatenblokjes toe. Leg de schelvisfilet in de tomaten-groentesaus.
  3. Stoof de vis afgedekt in 10 min. gaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Roer de couscous met een vork los. Schep er de laatste 2 el olijfolie, de munt en zout en peper naar smaak door.
  5. Schep de muntcouscous op 4 borden. Breng de vistajine op smaak met zout en peper en verdeel over de couscous. Bestrooi desgewenst met bewaard venkelgroen of wat extra munt.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 488 kcal / 12 g vet / 31 g eiwit / 60 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 3,50

Variatietip

Munt geeft de couscous een frisse smaak. Vervang de munt ook eens door koriander, platte peterselie of een combinatie van eigen favoriete kruiden.