Hoofdgerechten

Volkoren pompoenpizza met ricotta

hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 zak pompoenblokjes (koelvers, 400 g)
  • 1 pak mix voor volkoren pizzabodem (410 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 blik tomatenblokjes (à 400 g)
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 125 g ricotta
  • handvol basilicumblaadjes
  • - bakplaat met bakpapier, keukenmachine of mixer met deeghaken, zeef, staafmixer

 

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Strooi de pompoenblokjes op de bakplaat en rooster ze 15 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Kneed intussen in de keukenmachine of met de mixer van de pizzamix, de olijfolie en 240 ml handwarm water een soepel deeg. Dit deeg hoeft niet te rijzen en kun je meteen verder verwerken.
  3. Schenk de tomatenblokjes door een zeef. Pureer met de staafmixer de uitgelekte tomatenblokjes met de knoflook tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de pompoenblokjes op een bord. Rol het deeg uit tot een grote deeglap en leg op de bakplaat. Verdeel de tomatensaus, pompoenblokjes en olijven over de pizzabodem.
  5. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 15 min. mooi bruin en gaar. Verdeel de ricotta uit over de pizza en bestrooi met de basilicumblaadjes en peper naar smaak. 

Bereiding: 20 minuten
Oven: 30 minuten
Per persoon: 400 kcal, 14 gramvet, 12 gram eiwit, 51 gram koolhydraten, 754 mg Natrium en 10 gram vezels

Tip 

Serveer er een royale bladsalade met cherrytomaatjes en balsamicodressing bij.

Aanmelden nieuwsbrief