Salades, voorgerechten & bijgerechten

Volkoren toast met paddenstoelragout

voor– of licht hoofdgerecht voor 4 personen

  • 500 g kastanjechampignons en/of gemengde paddenstoelen
  • 750 ml groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 40 g volkoren meel
  • 3 el kookroom light
  • 4 sneden volkoren brood
  • 4 takjes kervel of platte peterselie, grofgehakt

 

  1. Veeg de champignons en/of paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Breng de paddenstoelen met de bouillon aan de kook. Kook 10 min. op laag vuur.
  2. Schenk de bouillon met de paddenstoelen door een zeef; vang de bouillon op en meet 350 ml van de paddenstoelenbouillon af.
  3. Verhit in een (saus)pan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg het meel toe en bak 1 min. zachtjes mee. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de afgemeten bouillon erbij. Klop tot een gladde en gebonden saus.
  4. Schep de paddenstoelen en de kookroom door de saus. Breng op smaak met peper.
  5. Rooster de sneden brood krokant en leg ze op 4 borden. Schep de paddenstoelragout op de toast en bestrooi met de kervel of platte peterselie.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 230 kcal, 10 gram vet, 9 gram eiwit, 23 gram koolhydraten, 523mg Natrium en 6 gram vezels 

Tip 

Maak de ragout extra feestelijk door 100 ml bouillon te vervangen door droge witte wijn.

Variatietip 

Vervang de toast door zilvervliesrijst. Lekker met een tomatensalade.

Tip 

Bewaar de rest van de paddenstoelenbouillon voor een soep of saus.

Gezond idee: ragout op basis van olijfolie, volkoren meel en groenten

Aanmelden nieuwsbrief