Vakantiegevoel, zo houd je het vast

Weg met je vakantiedip!

Volgens marketeer, entrepeneur, reisgek en schrijver Wim Gramsma, wordt het Post-Holiday-Syndrome veroorzaakt door het contrast tussen de droomwereld die vakantie heet en de dwangbuis waarin we daarna weer terug moeten. In zijn vrolijke boekje Wég met je vakantiedip komt hij met 50 praktische tips om de dip te voorkomen. Hier vast vijf originele en waardevolle tips van de vakantiespecialist.

 1. Handel vervelende zaken al voor je vakantie af
  Stel voordat je vertrekt geen vervelende zaken uit, want na de vakantie gaan die weer in je gezicht ontploffen. Het is heel aanlokkelijk om nare beslissingen 'even' over je vakantie heen te tillen... Maar ondertussen achtervolgt het je tijdens je vakantie nog steeds en daarna ontkom je er toch niet meer aan. Dus liever meteen door de zure appel heen bijten.
     
 2. Verander de inrichting van je huis
  Pak voordat je op vakantie gaat je koffers een dag eerder in en gebruik de laatste dag voor je vertrek om je huis eens lekker te restylen. Je hoeft natuurlijk niet allemaal nieuwe spullen te kopen, maar alle meubels verzetten en alle overbodige rommel naar de schuur brengen en klaar is Kees: een metamorfose! Als je dan terugkomt van vakantie lijkt het alsof je in een nieuw huis terecht komt!
     
 3. Een huisdier? Voor de vakantie uitzoeken, na de vakantie ophalen!
  Overweeg je de aanschaf van een hond, kat of ander huisdier? Zoek dan een pup of jong poesje uit vóórdat je op vakantie gaat en spreek met de eigenaren af dat je het ná je vakantie komt ophalen. Dat is niet alleen praktisch omdat je dan geen pension of tehuis voor je huisdier hoeft te regelen, maar je hebt dan natuurlijk ook iets om al tijdens je vakantie naar uit te kijken.
     
 4. Verander je ringtone
  Ben je op zwoele zomeravonden helemaal uit je dak gegaan bij heerlijke muziek? Onderzoek dan eens of je lievelingsnummer ook als ringtone beschikbaar is. Zo ja, dan brengt elk telefoontje dat je krijgt je weer even in die heerlijke vakantiestemming.
    
 5. Zet minstens één van je plannen door
  In onze vakantie maken we allemaal goede voornemens voor na de vakantie. We gaan meer sporten, genieten, ervaren of leren, maar meestal komt er van die voornemens weinig terecht. Voer ze deze keer wel uit!

Het boek is onder meer te bestellen via bol.com

 Meer vakantietips

vakantiereceptenMakkelijke en lekker gezonde vakantierecepten

Gezond Idee