Hoofdgerechten

Wortelpapardelle met pittige spinazie en feta

Licht, vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 1 kg wortelen
  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten in reepjes
  • 600 g spinazie, gewassen
  • 100 g feta
  1.  Was en schil de wortelen. Trek met een dunschiller lange dunne linten van de wortelen.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de wortelen al omscheppend in 5 min. beetgaar. Schep ze uit de pan.
  3. Schenk de rest van de olie in de pan. Fruit de knoflook met de rode peper 1 min. Schep de spinazie in handzame porties erdoor en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de wortellinten toe aan de spinazie en bak nog 1-2 min. mee.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de wortelpapardelle over 4 borden en verkruimel de helft van de feta grof erboven. Serveer de rest van de feta apart erbij. 

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 275 kcal / 16 g vet / 10 g eiwit / 16 g koolhydraten / 191 mg Natrium / 10 g vezels
Prijs per persoon: € 1,65

Toetjesrecept: eiwitrijke kwarktaartDit gerecht bevat relatief weinig eiwitten. Eet daarom een eiwitrijk toetje met bijvoorbeeld kwark of skyr. Eiwitrijk toetje van Gezond Idee

Variatietip 1

Gebruik ook eens gele of paarse wortelen. Tagliatelle maak je heel eenvoudig met bospeen. Hak het loof van de bospeen grof en bak met de spinazie mee.

Variatietip 2

Heb je stevigere trek? Voeg dan 80 gram ongezouten cashewnoten en 175 gram mais aan het gerecht toe. Dan is het per persoon: 430 kcal / 26 g vet / 16 g eiwit / 26 g koolhydraten / 195 mg Natrium / 13