Zoete aardappellasagne met walnoten en rucola

Zoete aardappellasagne met walnoten en rucola
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
  • 700 g zoete aardappel
  • 75 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 lt gezeefde tomaten
  • 40 g bloem
  • 450 ml halfvolle melk
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 50 g walnoten
  • handvol rucola, basilicum en/of tijm

- bakplaat met bakpapier, ovenschaal

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes van 4-5 mm. Spreid de aardappelplakjes uit over de bakplaat en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Rooster de zoete aardappel in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar.
  2. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de ui, de knoflook en de paprika 2 min. zachtjes. Schenk de gezeefde tomaten erbij en breng tegen de kook. Laat de pastasaus 5 min. zachtjes koken.
  3. Verhit voor de bechamelsaus in een sauspan de laatste 50 ml olijfolie. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de melk erbij en klop tot een gladde, gebonden saus. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
  4. Neem de zoete aardappel uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 ºC. Schep een beetje tomatensaus in de ovenschaal en dek af met de zoete aardappel, tomatensaus, bechamelsaus, vervolgens weer een laagje zoete aardappel etc. in meerdere lagen in de ovenschaal. Eindig met een laag bechamelsaus. Verdeel de walnoten over de lasagne.
  5. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de lasagne uit de oven 5 min. rusten en bestrooi met de rucola, basilicum en/of tijm.

Bereiding: 30 minuten
Oven: 45 minuten

Per persoon: 600 kcal / 30 g vet / 12 g eiwit / 64 g koolhydraten / 880 mg natrium / 9 g vezels.
Prijs per persoon: € 2,25

Vegan tip

Gebruik voor een veganistische lasagne sojamelk in de bechamelsaus.

Sluit de enquête