Hoofdgerechten
Zoete aardappelstamppot met rucola en walnoten (VEGA)
- 1,5 kg zoete aardappelen, geschild en in stukken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 200 g halloumi (kaas), in plakken
- 100 ml melk
- 1 tl kerrie
- 150 g rucola
- 100 g walnoten, grofgehakt
- - pureestamper
- Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 15 min. gaar.
- Verhit in een koekenpan de olie. Bak de halloumi in 2-3 min. per kant goudbruin en zacht. Verwarm de melk met de kerrie.
- Giet de aardappelen af. Stamp ze met de kerriemelk tot een smeuïge stamppot.
- Hak de rucola grof en schep met de walnoten door de stamppot. Breng op smaak met peper en schep de stamppot op 4 borden. Serveer met de halloumi.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 610 kcal / 24 g vet / 11 g eiwit / 82 g koolhydraten / 170 mg natrium / 11 g vezels
Variatietip
Vervang de helft van de zoete aardappelen door gewone aardappel of knolselderij.