- 1,5 kg zoete aardappelen, geschild en in stukken
- 100 ml melk
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl kerrie
- 150 g rucola
- 100 g walnoten, grofgehakt
- pureestamper
- Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 15 min. gaar. Verwarm de melk met de olijfolie en kerrie.
- Giet de aardappelen af. Stamp ze met de kerriemelk tot een smeuïge stamppot.
- Hak de rucola grof en schep met de walnoten door de stamppot. Breng op smaak met peper en een beetje zout en schep de stamppot op 4 borden.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 610 kcal / 24 g vet / 11 g eiwit / 82 g koolhydraten / 170 mg natrium / 11 g vezels
Het eiwitgehalte in dit recept is relatief laag. Voeg voor een extra portie eiwit enkele blokjes gegrilde halloumi-kaas (50 gram per persoon) toe. Dan is het per persoon: 765 kcal / 35 g vet / 22 g eiwit / 83 g koolhydraten / 770 mg natrium / 11 g vezels
Variatietip
Vervang de helft van de zoete aardappelen door gewone aardappel of knolselderij.