Zomerpicknick met geroosterde groenten, zoete-aardappelsalade en gember-frambooswater

picknick maaltijd
Hoofdgerecht voor 4 personen

Voor de geroosterde groenten:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • extra vierge olijfolie naar wens
  • bakplaat met bakpapier

Voor de zoete-aardappelsalade:

  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 el halvanaise
  • 3-4 el kokosmelk
  • 1 blikje kikkererwten (150 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el pompoenpitten
  • 50 gram ongezouten, gehakte noten
  • 3 el fijngehakte basilicum, peterselie en/of bieslook

Voor het gember-frambooswater:

  • 2 cm gember, in dunne plakjes
  • 125 g frambozen
  • 3-4 takjes munt
  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in stukken van 2-3 cm. Halveer de tomaten. Leg de groenten op de bakplaat.
  2. Rasp of pers de knoflook boven de olie. Voeg de oregano toe en besprenkel de groenten ermee. Bestrooi met peper naar smaak. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 20 min. gaar.
  3. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes van ½ cm. Breng de aardappelen in ruim water aan de kook en kook ze in 5 min. gaar. Verdun intussen voor de dressing de halvanaise met de kokosmelk. Voeg peper naar smaak toe.
  4. Giet de aardappelen af en verdeel met de kikkererwten en de sjalot over een schaal. Schenk de kokosdressing erover en bestrooi met de pompoenpitten, noten en kruiden.
  5. Vul een karaf met koud (bruisend of plat) water, de gember, de frambozen, de takjes munt en eventueel een handvol ijsblokjes.
  6. Schep de geroosterde groenten op een schaal en besprenkel ze desgewenst met wat extra vierge olijfolie. Serveer met de zoete aardappelsalade en het gember-frambooswater.

Bereiding: 30 minuten
Oven: 20 minuten

Per persoon: 465 kcal / 20 g vet / 12,5 g eiwit / 50 g koolhydraten / 2220 mg natrium / 12 g vezels
Prijs per persoon: € 3,00

BBQ-tip

De groenten kunnen ook op de barbecue worden geroosterd. Snijd ze iets grover of gebruik een aluminium grilschaal zodat de groenten niet tussen het barbecuerooster vallen.

 

Sluit de enquête