- 1 el olijfolie
- 800 g (zomer)prei, in ringetjes
- 250 g kipfilet, in blokjes
- 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
- 4 eieren
- 150 ml halfvolle melk
- 1 tl kerriepoeder
- 100 g jonge 30+ kaas, geraspt
- 2 el fijngehakte peterselie,
- quiche- of taartvorm van 24 cm doorsnede, ingevet
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Schep de prei erdoor en smoor de prei in 8 minuten zachtjes gaar.
- Kook intussen de kipfilet in water in 6 min. gaar. Bekleed de quichevorm met het deeg.
- Klop de eieren los met de melk. Klop de kerrie, de geraspte kaas en de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de prei met de kip over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
Bereiding: 20 minuten
Oven: 35 minuten
Per persoon: 595 kcal / 30 gram vet / 39 gram eiwit / 38 gram koolhydraten / 821 mg natrium / 7 gram vezels
Weetje!
Zomerprei is malser en minder stevig dan winter- en herfstprei.
Variatietip
Vervang de kipfilet door verse kabeljauw- of zalmfilet. Kook de vis niet voor maar leg meteen tussen de prei in de bodem.
Vegatip
Liever geen kip? Vervang de kip dan door 200 g tofu, in blokjes. Dan per persoon: 533 kcal / 29 gram vet / 29 gram eiwit / 36 gram koolhydraten / 552 mg natrium / 7,5 gram vezels