Zomerpreiquiche met kip

Zomerpreiquiche met kip
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 1 el olijfolie
  • 800 g (zomer)prei, in ringetjes
  • 250 g kipfilet, in blokjes
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 4 eieren
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 g jonge 30+ kaas, geraspt
  • 2 el fijngehakte peterselie, 
  • quiche- of taartvorm van 24 cm doorsnede, ingevet

 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Schep de prei erdoor en smoor de prei in 8 minuten zachtjes gaar. 
  2. Kook intussen de kipfilet in water in 6 min. gaar. Bekleed de quichevorm met het deeg.
  3. Klop de eieren los met de melk. Klop de kerrie, de geraspte kaas en de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de prei met de kip over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 35 minuten
Per persoon: 595 kcal / 30 gram vet / 39 gram eiwit / 38 gram koolhydraten / 821 mg natrium / 7 gram vezels

Weetje! 

Zomerprei is malser en minder stevig dan winter- en herfstprei.

Variatietip 

Vervang de kipfilet door verse kabeljauw- of zalmfilet. Kook de vis niet voor maar leg meteen tussen de prei in de bodem.

Vegatip

Liever geen kip? Vervang de kip dan door 200 g tofu, in blokjes. Dan per persoon: 533 kcal / 29 gram vet / 29 gram eiwit / 36 gram koolhydraten / 552 mg natrium / 7,5 gram vezels

Sluit de enquête