Hoofdgerechten

Zomerrecept: kedgeree met gerookte zalm & ei

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 preien, in ringen
  • 1 el kerriepoeder
  • 300 g witte rijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 g (diepvries)doperwten, ontdooid
  • 200 g gerookte zalm, in reepjes
  • 3 el peterselie, fijngehakt
      
  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de prei toe en bak 4 min. mee. Schep de kerriepoeder en de rijst erdoor en bak nog 1 min.
  2. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Schep de erwten erdoor. Kook de rijst afgedekt op matig vuur in 10 min. gaar. Pel intussen de eieren. Halveer ze of snijd de eieren in partjes.
  3. Schep de zalmreepjes met de peterselie door de rijst. Breng de kedgeree op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden. Leg er het gekookt ei bij. Lekker met een frisse salade.

Bereiding: 25 minuten

Per persoon 535 Kcal / 15 g vet / 25 g eiwit / 70 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 2,30

Vegetarische kedgeree

Vervang de zalmfilet door extra gekookt ei en bestrooi de kedgeree met geroosterd amandelschaafsel. Voeg voor wat meer kleur geraspte wortel of reepjes paprika toe. Voor eiwitvervanging zijn cashewnoten ook altijd een goed en lekker alternatief.

Tip

Kijk voor meer informatie over gezonde voeding ook eens op www.voedingscentrum.nl of www.gezondheid.be.

Meer recepten van Gezond Idee