Ontbijtrecepten

Ananas-mueslimuffins met olijfolie en pistache-yoghurtfrosting

Ontbijt voor 12 stuks

Van restje:

  • verse ananas

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop met een vork een glad beslag van 250 g volkoren meel, 10 g bakpoeder, 1 ei, 200 ml yoghurt, 100 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en 8 el olijfolie. Schep een restje van ca. 150 g verse ananas in kleine blokjes en 4 el muesli door het beslag. Zet 12 papieren cakevormpjes in een muffinvorm en schep het beslag in de vormpjes. Bak de muffins in de verwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Laat de muffins op een rooster afkoelen. Roer een dik glazuur van 25 g poedersuiker en ½-1 tl yoghurt. Laat het yoghurtglazuur boven de muffins zigzag van een vork lopen en bestrooi met 1 el fijngehakte gepelde en ongezouten pistachenoten.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 25-30 minuten

Per Muffin: 216 kcal / 9 g vet / 4 g eiwit / 28 g koolhydraten / 18 mg natrium / 3 g vezels

Variatietip

In plaats van ananas kan elk soort fruit of zelfs een restje fruitsalade worden gebruikt.

Aanmelden nieuwsbrief