Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Gezond Idee magazine

Gezond Idee is het magazine van het Maastricht UMC+. Een blad boordevol informatie en tips over gezond leven en gezond blijven. Het blad verschijnt 2 keer per jaar. Gezond idee wordt bezorgd op alle adressen in Zuid-Limburg met een JA/JA-sticker op de brievenbus. Een JA/JA-sticker en toch geen Gezond Idee ontvangen? Mail dan de redactie: gezondidee.communicatie@mumc.nl.

Zomernummer Gezond Idee 2021

In dit Gezond Idee magazine onder meer aandacht voor waarom beweging zo belangrijk is. Inclusief tips om makkelijker meer te bewegen en lekkere, eiwitrijke recepten die goed voor je spieren zijn. Verder meer over de strijd tegen corona in het ziekenhuis en over onze darmen. Die doen namelijk veel meer dan alleen ons eten verteren. Ze zijn ook onmisbaar voor ons immuunsysteem en spelen zelfs een rol bij ons humeur. Lees ook over palliatieve zorg, zorg voor mensen die niet meer zullen genezen. En aandacht voor huidkanker: check je vlekjes, plekjes en bultjes!

Lees het zomernummer

Zomernummer 2021 Gezond Idee

Voorjaarsnummer Gezond Idee 2021

In dit Gezond Idee magazine aandacht voor de babyblues. Na negen maanden ligt die prachtige baby eindelijk in jullie armen. Maar dan? Lees ook meer over artrose, een pijnlijke aandoening van de gewrichten die veel hinder veroorzaakt in het dagelijkse leven. Verder in dit voorjaarsnummer aandacht voor slaapstoornissen, beeldbellen en onze neus. En maak kennis met Helen Mertens, de nieuwe bestuursvoorzitter van het Maastricht UMC+.

Lees het voorjaarsnummer

omslag GI voorjaar 2021

Najaarsnummer Gezond Idee 2020

In dit Gezond Idee magazine onder meer aandacht voor: angst en stress horen bij het leven maar hoe ga je er mee om?, we leggen stap voor stap uit hoe IVF in zijn werk gaat. Verder ook aandacht voor voetproblemen en hoe je die kunt aanpakken, we lopen een dagje mee met het team Ouderengeneeskunde en in het najaarsnummer lekkere feestrecepten om heerlijk van te smullen met de feestdagen..

Lees het najaarsnummer

Gezond Idee magazine

Zomernummer Gezond Idee 2020

Begin je vakantie goed en kruip lekker in je hangmat of strandstoel met het zomernummer van Gezond Idee. Dit keer onder meer aandacht voor: weer zo goed als nieuw – straks kan het met weefselregeneratie, zo werken onze evenwichtsorganen, herstellen na corona en kleurrijke zomerrecepten. 

Lees het zomernummer

Omslag GI zomer 2020

Voorjaarsnummer Gezond Idee 2020

In dit Gezond Idee magazine onder meer aandacht voor: 'Big data in de gezondheidszorg', 'Hoe kun je SOA's voorkomen?' en 'Hulp bij onverklaarbare lichamelijke klachten'.

Het voorjaarsnummer is gemaakt vóór de uitbraak van het coronavirus. Wil je meer informatie over het coronavirus lezen en wat wij in het Maastricht UMC+ doen om de best mogelijke zorg voor onze patiënten te garanderen? Kijk dan op www.mumc.nl!

Lees het voorjaarsnummer

omslag GI 1 2020
Sluit de enquête