Gezond Idee magazine

Gezond Idee is het magazine van het Maastricht UMC+. Een blad boordevol informatie en tips over gezond leven en gezond blijven. Het blad verschijnt 2 keer per jaar. Gezond idee wordt bezorgd op alle adressen in Zuid-Limburg met een JA/JA-sticker op de brievenbus. Een JA/JA-sticker en toch geen Gezond Idee ontvangen? Mail dan de redactie: gezondidee.communicatie@mumc.nl.

De volgende uitgave van Gezond Idee magazine verschijnt in het voorjaar van 2024.

Najaarsnummer 2023

Het najaarsnummer van Gezond Idee is er eentje om jeuk van te krijgen. We hebben het namelijk over piepkleine en onzichtbare beestjes die op en in onze huid wonen. Gelukkig hebben deze bacteriën, schimmels en parasieten meestal het beste met ons voor. Verder gaat het over trombose, een aandoening waarbij een bloedvat verstopt raakt door een bloedstolsel. Ook stellen we ons MosaKids Kinderziekenhuis voor en hebben we het over het Prikkelbare Darm Syndroom ofwel PDS. Hoe krijg je het en vooral wat kun je eraan doen? En mocht u nog op zoek zijn naar een feestelijk gerecht voor kerst. Ook daar hebben we suggesties voor. Gezonde uiteraard. Veel leesplezier! 

Lees het najaarsnummer

 Cover GI najaar 2023
Voorjaarsnummer 2023

In dit voorjaarsnummer van Gezond Idee magazine draait het onder meer om preventie. Wat doen we bij het Maastricht UMC+ om de regio gezonder te maken? Verder hebben we het over de stand van zaken op het gebied van kanker, legt onze expert uit wat diabetes type 2 is en zetten we de schijnwerpers op klinische genetica. Welke rol speelt het opsporen van erfelijke ziektes en de oorzaken daarvan bij het vervullen van een kinderwens? En waar dient die milt nou eigenlijk voor? Je leest het in deze eerste editie van 2023.

Lees het voorjaarsnummer

Cover Gezond Idee voorjaar 2023
Winternummer Gezond Idee 2022

In het winternummer van Gezond Idee hebben we het onder meer over hoofdpijn; een vervelende kwaal waar veel mensen last van hebben. Wij geven adviezen en tips. Ook gaan we in op overgewicht en wat je daar wel en niet tegen kunt doen. Ook zoomen we in op snurken en prostaatkanker. En je krijgt van ons heerlijke winterse recepten. Sla het magazine snel open.

Lees het winternummer

 

Cover Gezond Idee
Voorjaarsnummer Gezond Idee 2022

In het voorjaarsnummer van Gezond Idee staan we stil bij de zin en onzin van vitamines en voedingssupplementen. Compleet met een handig overzichtje van vitamines van A tot en met K. Ook hebben we het over het leven met en behandelen van psychoses en lopen we een dagje mee bij het Transmuraal Vrouwen Dagcentrum in het Maastricht UMC+. Verder zoomen we in op beroertes en geven we tips over hoe je zelf de regie over je leven kunt nemen met vroegtijdige zorgplanning. En altijd al willen weten hoe je schildklier werkt? Sla dan snel dit kleurrijke magazine open! 

Lees het voorjaarsnummer

HR Cover Gezond Idee voorjaar 2022

Zomernummer Gezond Idee 2021

In dit Gezond Idee magazine onder meer aandacht voor waarom beweging zo belangrijk is. Inclusief tips om makkelijker meer te bewegen en lekkere, eiwitrijke recepten die goed voor je spieren zijn. Verder meer over de strijd tegen corona in het ziekenhuis en over onze darmen. Die doen namelijk veel meer dan alleen ons eten verteren. Ze zijn ook onmisbaar voor ons immuunsysteem en spelen zelfs een rol bij ons humeur. Lees ook over palliatieve zorg, zorg voor mensen die niet meer zullen genezen. En aandacht voor huidkanker: check je vlekjes, plekjes en bultjes!

Lees het zomernummer

Zomernummer 2021 Gezond Idee
Voorjaarsnummer Gezond Idee 2021

In dit Gezond Idee magazine aandacht voor de babyblues. Na negen maanden ligt die prachtige baby eindelijk in jullie armen. Maar dan? Lees ook meer over artrose, een pijnlijke aandoening van de gewrichten die veel hinder veroorzaakt in het dagelijkse leven. Verder in dit voorjaarsnummer aandacht voor slaapstoornissen, beeldbellen en onze neus. En maak kennis met Helen Mertens, de nieuwe bestuursvoorzitter van het Maastricht UMC+.

Lees het voorjaarsnummer

omslag GI voorjaar 2021
Sluit de enquête