Boodschappen doen? Laat je niet verleiden!

 

supermarkt
Foto iStock

Je wilt graag goed en gezond eten, maar waarom kom je steeds weer thuis van de supermarkt met veel te veel zoetigheden en snacks? En die gezonde producten die je hebt gekocht, zijn die echt wel zo gezond? Aan welke onbewuste verleidingen worden we blootgesteld? En hoe kun je je daar tegen wapenen? Winkel mee met de experts van Gezond Idee!

Het is een uitdaging om de juiste keuze te maken uit het enorme aanbod aan voedingsmiddelen. Zeker als je boodschappen doet in de supermarkt. Supermarkten weten wat we lekker vinden en spelen daar op in. Het aanbod aan ongezonde producten is zeer groot en de informatie waarop je je boodschappenkeuzes moet baseren, is niet altijd even duidelijk.

Levensmiddelenfabrikanten weten óók wat wij willen en prijzen hun producten vaak aan als 'gezond' en 'light. Ook als de werkelijkheid anders is: vitaminedrankjes die veel suiker bevatten, volkorenbrood dat slechts gedeeltelijk uit volkorenmeel blijkt te bestaan, 'gezonde' tussendoortjes als ontbijtkoek en mueslirepen die stijf staan van de calorieën.

Je laat je verleiden en komt ondanks al je goede voornemens toch met dingen thuis die niet op je boodschappenlijstje stonden en die vaak ook nog eens te vet, te zout en/ of te zoet zijn. Geen wonder dat veel mensen te zwaar zijn.

Overgewicht door ongezonde verleidingen

Overgewicht is niet alleen individueel een probleem: de kosten van overgewicht in Nederland worden geschat op ruim 3 miljard euro per jaar door onder meer zorgkosten en verlies van productiviteit. Slecht eten is na roken de belangrijkste oorzaak van vroegtijdig overlijden in Nederland.

Gelukkig liggen in de supermarkt ook heel veel gezonde producten. De kunst is om het kaf van het koren te scheiden. Zorg dat je weet wat je koopt. Gezond Idee helpt je daarbij! 

 

Gezond Idee

 

 

  

 

Sluit de enquête