Voedingscollege Universiteit van Nederland: Brood - goed of fout?
Is brood nu gezond of juist ongezond? Voedingshoogleraar prof. dr. Fred Brouns van het Maastricht UMC+ geeft antwoord.
De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar 'oergranen'. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten? Volgens superfood-aanhangers kun je beter quinoa en spelt eten dan tarwe, maar is dit wel zo? Fabrikanten van superfoods nemen het vaak niet zo nauw met de waarheid. In zijn college voor de Universiteit van Nederland gaat voedingshoogleraar prof. dr. Fred Brouns in op allerlei trends en voedingshypes met betrekking tot brood.
Lees ook het interview met prof. dr. Fred Brouns 'Wanneer is een volkorenbrood écht volkoren?' in het Algemeen Dagblad'.
Lees ook de blogs van prof. dr. Fred Brouns over koolhydraten en suiker:
- Wat zijn koolhydraten?
- Hoe verwerkt ons lichaam suiker?
- Suiker op het etiket
- Hoeveel suiker mag je eten?
Meer 'Maastrichtse' colleges
Meer colleges van Universiteit Maastricht voor de Universiteit van Nederland:
- College van spierfysioloog prof. dr. Luc van Loon Waarom zou een 80-jarige nog aan krachttraining moeten doen?
- College van voedingsdeskundige Alie de Boer Wanneer mag een bedrijf beweren dat hagelslag supergoed voor je is?
-
College van toxicoloog prof. dr. Aalt Bast Voeding als medicijn
-
College voedingshoogleraar prof. dr. Fred Brouns Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?
-
College psycholoog Remco Havermans Waarom is chocolade het lekkerste wat er is?
-
College onderzoeker dr. Bram Ramaekers Waarom zijn sommige medicijnen zo duur?
-
College hoogleraar preventieve geneeskundeprof. dr. Onno van Schayck Waarom roken we ongemerkt allemaal twee pakjes sigaretten per week?Meer colleges van de Universiteit van Nederland over voeding
Meer weten over de Universiteit van Nederland? Check: http://www.universiteitvannederland.nl/
