Chocolade: waarom is het zo lekker?

Het is veruit het meest geconsumeerde product in de categorie zoetigheden: chocolade. Oké, niet iedereen is chocola-fan, maar volgens de wetenschap maakt het wel de grootste kans om hoog in het lijstje van lekkerste dingen te eindigen. Als je wilt weten waarom we bepaald eten wel of niet lekker vinden en welke mythes over smaken nou echt onzin zijn, kijk dan dit college van de Universiteit van Nederland door psycholoog Remco Havermans van Universiteit Maastricht. Als psycholoog heeft hij zich toegelegd op de psychologie van eten en dus weet hij als geen ander waarmee je het publiek weet te paaien! Maar hij weet ook wat we verder wel en niet lekker vinden smaken en of dit ook te sturen valt!

Bekijk het college van psycholoog Remco Havermans

remco

In een serie over mythes over voedsel op NEMO Kennislink bespreekt Remco Havermans of het een mythe is dat je van laat eten dik wordt. Lees verder 

Meer 'Maastrichtse' colleges

Meer colleges van Universiteit Maastricht voor de Universiteit van Nederland:

Meer weten over de Universiteit van Nederland? Check: http://www.universiteitvannederland.nl/

Gezond Idee
Sluit de enquête