Het is veruit het meest geconsumeerde product in de categorie zoetigheden: chocolade. Oké, niet iedereen is chocola-fan, maar volgens de wetenschap maakt het wel de grootste kans om hoog in het lijstje van lekkerste dingen te eindigen. Als je wilt weten waarom we bepaald eten wel of niet lekker vinden en welke mythes over smaken nou echt onzin zijn, kijk dan dit college van de Universiteit van Nederland door psycholoog Remco Havermans van Universiteit Maastricht. Als psycholoog heeft hij zich toegelegd op de psychologie van eten en dus weet hij als geen ander waarmee je het publiek weet te paaien! Maar hij weet ook wat we verder wel en niet lekker vinden smaken en of dit ook te sturen valt!
Bekijk het college van psycholoog Remco Havermans
In een serie over mythes over voedsel op NEMO Kennislink bespreekt Remco Havermans of het een mythe is dat je van laat eten dik wordt. Lees verder
Meer 'Maastrichtse' colleges
Meer colleges van Universiteit Maastricht voor de Universiteit van Nederland:
- College van spierfysioloog prof. dr. Luc van Loon Waarom zou een 80-jarige nog aan krachttraining moeten doen?
- College van voedingsdeskundige Alie de Boer Wanneer mag een bedrijf beweren dat hagelslag supergoed voor je is?
- College van toxicoloog prof. dr. Aalt Bast Voeding als medicijn
- College voedingshoogleraar prof. dr. Fred Brouns Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?
- College onderzoeker dr. Bram Ramaekers Waarom zijn sommige medicijnen zo duur?
- College van hoogleraar preventieve geneeskundeprof. dr. Onno van Schayck Waarom roken we ongemerkt allemaal twee pakjes sigaretten per week?
Meer weten over de Universiteit van Nederland? Check: http://www.universiteitvannederland.nl/