Lekkere recepten om je kind aan het eten te krijgen:
Foto Fontaine UitgeversVERRASSEND TOETJE OF TUSSENDOORTJE: Appelfriet met diverse dips
(voor 4 personen)
4 stevige appels
1 citroen, alleen het sap
bakje Nutella
bakje pindakaas
bakje aardbeienjam
bakje hagelslag
bakje vruchtenhagel
Kijk maar wat je nog meer in de kast hebt....
Boor de klokkenhuizen uit de appels en snijd ze vervolgens in frietachtige staafjes.
Meng in een kom de appelfrietjes goed met het citroensap zodat de frietjes niet bruin worden (dit is sowieso niet iets om uren van te voren klaar te zetten).
Leef je uit...
GEZONDE SNELLE MAALTIJD: Pizza zalm met ravigotesaus en rucola
(voor 4 personen)
100 gram mayonaise
3 eetl. slagroom
1 eetl. limoensap
40 gram zure augurkjes (cornichons), gehakt
1 bosuitje, in ringetjes
1 eetl. kappertjes, uitgelekt en gesneden
300 gram verse zalm
100 gram gerookte zalm
4 tortilla's
100 gram rucola
olijfolie
zout en peper
Maak een ravigotesaus door mayonaise, slagroom, limoensap, augurkjes, bosui en kappertjes met elkaar te mengen.
Meng de saus met de verse en gerookte zalm en laat dit een uurtje intrekken. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de tortilla's in een koekenpan of in de oven en beleg ze met de zalmravigote.
Bedek de zam met de even in wat olijfolie aangemaakte rucola en serveer de pizza's direct.
Uit: Koken voor kleine sterren (uitgeverij Fontaine, ISBN 978 90 5956 347 6). En kijk ook eens op www.kokkerelli.nl voor nog meer lekkere kinderrecepten.