gezonde kindersnacks
Romige ham-groenterolletjes

tussendoortje voor 6 stuks

  • 3 plakjes beenham
  • 50 g zuivelspread light naturel
  • 1 kleine rode paprika
  • ¼ komkommer
  • ½ bosje bieslook
  • 2 el tuinkers
  1. Halveer de plakjes ham en besmeer ze met de zuivelspread.
  2. Maak de paprika schoon en snijd in fijne reepjes. Snijd ook de komkommer in fijne reepjes.
  3. Verdeel de paprika, de komkommer en de bieslook over de plakjes ham; laat alles iets uitsteken. Klap de andere kant over de groenten en rol de ham op. Leg op een schaal en bestrooi met de tuinkers.

Bereiding: 15 minuten

Per stuk: 35 kcal / 2 gram vet / 1,8 gram eiwit / 2 gram koolhydraten / 94 mg Natrium / 0,3 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,50

Variatietips
Vervang de ham door plakjes kipfilet (vleeswaren) of 30+ jongbelegen kaas. 

Pizzettes met basilicum

tussendoortje voor 6 stuks

  • 2 volkoren tortillawraps
  • 6 el tomatenblokjes (blik 400 g)
  • 25 g geraspte 30+ jongbelegen kaas
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 takje basilicum
  • muffinvorm (6 holtes)
  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Knip of snijd uit elke wrap 3 deegrondjes van 6 cm ø. Druk de deegrondjes in de holtes van de muffinvorm.
  2. Verdeel de tomatenblokjes over de deegbakjes. Bestrooi met de kaas en zout en peper naar smaak. Leg op elk pizzaatje een tomaatje.
  3. Bak de pizzahapjes in de voorverwarmde oven in 10-12 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met blaadjes of fijngesneden basilicum.

Bereiding: 10 minuten
Oven: 10-12 minuten

Per stuk: 64 kcal / 2 gram vet / 3 gram eiwit / 8,5 gram koolhydraten / 165 mg Natrium / 0,7 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,35

Tip
Meng door de tomatenblokjes wat fijngesneden olijven, tonijn (blik) of reepjes salami. 

Vrolijke sandwichprikker

tussendoortje voor 4 stuks

  • 4 sneden tarwe casinobrood
  • 2 el zuivelspread light naturel
  • 2 plakjes 30+ jongbelegen kaas
  • 8 plakjes komkommer
  • 4 aardbeien
  • 4 pitloze witte druiven
  • 4 cherrytomaatjes
  • 4 spiesen
  1. Snijd de korsten van het brood en besmeer de sneetjes met de zuivelspread. Beleg 2 sneetjes met de kaas en de komkommer. Dek af met de andere 2 sneetjes brood. Snijd elke sandwich in 4 blokjes.
  2. Rijg afwisselend aan de spiesen de aardbeien, de sandwichblokjes, de druiven en de tomaatjes en leg ze op een schaal.

Bereiding: 10 minuten

Per stuk: 130 kcal / 4 gram vet / 7 gram eiwit / 17 gram koolhydraten / 285 mg Natrium / 2 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,65

Smoothie op 'n stokje

tussendoortje voor 4 stuks

  • 125 g aardbei
  • 1 kleine banaan, in plakjes
  • 100 ml halfvolle vanille yoghurt
  • 100 ml sinaasappelsap
  • staafmixer, 4 ijslollyvormpjes (à 100 ml)
  1. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Doe ze met de banaan in een hoge maatbeker.
  2. Schenk de yoghurt en het sinaasappelsap bij het fruit. Pureer met de staafmixer tot een gladde smoothie.
  3. Schenk de smoothie in de ijslollyvormpjes. Sluit ze en zet min. 3-4 uur in de diepvries om in te vriezen.

Bereiding: 10 minuten
Wachten: 3-4 uur

Per stuk: 60 kcal / 0,5 gram vet / 1,5 gram eiwit / 12 gram koolhydraten / 11 mg Natrium / 0,8 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,45

Variatietip
Vervang de aardbeien door frambozen, mango of sappige abrikozen. 

Fruitpizzaatjes

tussendoortje voor 4 stuks

  • 4 (volkoren) eierkoeken
  • 4 el magere vanillekwark
  • 1 kiwi
  • 12 frambozen
  • 12 blauwe bessen
  • 4 takjes munt
  • deegroller
  1. Rol de eierkoeken met de deegroller plat. Besmeer ze met de vanillekwark.
  2. Schil de kiwi en snijd 'm in 8 dunne plakjes. Leg de kiwi op de vanillekwark. Maak de pizzaatjes af met de frambozen, de bessen en de takjes munt.

Bereiding: 10 minuten

Per stuk: 124 kcal / 1 gram vet / 3 gram eiwit / 24 gram koolhydraten / 152 mg Natrium / 1,3 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,85

Tip
Deze fruitpizzaatjes zijn het hele jaar lekker. Maak ze steeds anders met seizoensfruit als mandarijnen, kersen, plakjes peer of druiven. 

Aardbei-meloentapas met kokos

tussendoortje voor 12 stuks

  • ½ galia meloen
  • 12 aardbeien
  • 25 g pure chocolade
  • 1 el geraspte kokos
  • 12 tapasprikkers
  1. Schep met een lepel de pitten uit de meloen en schil 'm. Snijd het meloen vruchtvlees in blokjes. Prik de meloen met de aardbeien aan de tapasprikkers.
  2. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie). Laat de kom het water niet raken.
  3. Schep met een lepel de gesmolten chocolade over de fruittapas en bestrooi de chocolade met de kokos.

Bereiding: 15 minuten

Per stuk: 25 kcal / 1 gram vet / 0,2 gram eiwit / 3,5 gram koolhydraten / 6mg Natrium / 0,5 gram vezels
Prijs per stuk: € 0,30

Tip
Vervang de meloen door pitloze druiven en de aardbei door partjes mandarijn of sinaasappel.

meisje moet kiezen tussen ijsje of broccoli
Zo kun je het snackgedrag van je kind beteugelen

 

Aanmelden Gezond Idee Nieuwsbrief
 
Sluit de enquête