Geen bezoekje aan de dokter maar gewoon even je koelkast open trekken: nu we steeds beter weten welke stoffen in onze voeding goed en slecht voor ons zijn, kunnen we daar ook steeds meer mee oplossen. Waarom vooral chronisch zieke mensen hier baat van gaan hebben, legt prof. dr. Aalt Bast, toxicoloog van het Maastricht UMC+, uit in zijn online college voor de Universiteit van Nederland.
Bekijk het college van toxicoloog prof. dr. Aalt Bast
Meer 'Maastrichtse' colleges
Meer colleges van Universiteit Maastricht voor de Universiteit van Nederland:
- College van spierfysioloog prof. dr. Luc van Loon Waarom zou een 80-jarige nog aan krachttraining moeten doen?
- College van voedingsdeskundige Alie de Boer Wanneer mag een bedrijf beweren dat hagelslag supergoed voor je is?
- College voedingshoogleraar prof. dr. Fred Brouns Zijn we straks allemaal allergisch voor brood?
- College psycholoog Remco Havermans Waarom is chocolade het lekkerste wat er is?
- College onderzoeker dr. Bram Ramaekers Waarom zijn sommige medicijnen zo duur?
- College hoogleraar preventieve geneeskundeprof. dr. Onno van Schayck Waarom roken we ongemerkt allemaal twee pakjes sigaretten per week?Meer colleges van de Universiteit van Nederland over voeding
Meer weten over de Universiteit van Nederland? Check: http://www.universiteitvannederland.nl/
Meer colleges van de Universiteit van Nederland over voeding