Voedingscollege Universiteit van Nederland: Brood - goed of fout?

Is brood nu gezond of juist ongezond? Voedingshoogleraar prof. dr. Fred Brouns van het Maastricht UMC+ geeft antwoord.

De een heeft een glutenallergie, de ander eet al helemaal geen brood meer en weer iemand anders wil alleen nog maar 'oergranen'. Hoe moeten we deze voedselhypes vanuit de wetenschap bekijken en wat staat ons nog te wachten? Volgens superfood-aanhangers kun je beter quinoa en spelt eten dan tarwe, maar is dit wel zo? Fabrikanten van superfoods nemen het vaak niet zo nauw met de waarheid. In zijn college voor de Universiteit van Nederland gaat voedingshoogleraar prof. dr. Fred Brouns in op allerlei trends en voedingshypes met betrekking tot brood.

Lees ook het interview met prof. dr. Fred Brouns 'Wanneer is een volkorenbrood écht volkoren?' in het Algemeen Dagblad'.

Lees ook de blogs van prof. dr. Fred Brouns over koolhydraten en suiker: 

Meer 'Maastrichtse' colleges

Meer colleges van Universiteit Maastricht voor de Universiteit van Nederland:

Meer weten over de Universiteit van Nederland? Check: http://www.universiteitvannederland.nl/

 

Aanmelden Gezond Idee nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

 

Deze inhoud is gedeactiveerd totdat cookies zijn geaccepteerd
Sluit de enquête