Toetjes, nagerechten & gebak

Bessen-kaneelclafoutis met kwark

Nagerecht voor 4 personen

  • 100 g bloem
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 200 ml magere melk
  • 150 g blauwe bessen
  • 4 el magere kwark
  • poedersuiker
  • 2 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 4 ingevette eenpersoonstaartvormpjes (14 cm ø)
  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Zeef de bloem boven een kom. Meng er met een garde de suiker, de vanillesuiker, het ei, de kaneel en een mespunt zout door. Voeg beetje voor beetje de melk toe en klop tot een glad beslag.
  2. Schenk het beslag in de vormpjes. Verdeel er de bessen over. Bak de clafoutis in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. Serveer de clafoutis bij voorkeur lauwwarm, met een dot kwark en bestrooid met een beetje poedersuiker en geurige muntblaadjes.

Meer toetjes, nagerechten & gebak van Gezond Idee

Bereiding: 15 minuten
Oven: 20 minuten

Per persoon: 178 kcal / 2 g vet / 9 g eiwit, 30 g koolhydraten / 50 mg natrium / 4 g vezels
Prijs per persoon: € 0,90