Toetjes, nagerechten & gebak

Biscuitrol met vanille en aardbeien

Gebak voor 12 personen 

  • 4 eieren
  • 115 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g bloem, gezeefd
  • 500 g aardbeien
  • 200 ml slagroom
  • 3 el aardbeienjam halfzoet
  • - mixer, bakplaat met bakpapier, schone keukendoek 
  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop met de mixer de eieren met 75 g suiker en de vanillesuiker tot een dikke bleke crème die als een dik lint van de gardes loopt. Spatel de bloem erdoor. 
  2. Schenk het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het beslag met een paletmes glad uit tot een laag van 1 cm dik. Bak de deegbodem in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten lichtbruin en gaar. Maak intussen de aardbeien schoon en snijd in stukjes. Klop de slagroom met 25 g suiker stijf.
  3. Strooi de resterende 15 g suiker op een schone keukendoek. Keer de bakplaat boven de doek en trek het bakpapier voorzichtig van het deeg. Rol het biscuitdeeg op met behulp van de doek; laat volledig afkoelen.
  4. Rol het deeg voorzichtig terug. Bestrijk de bovenkant met de aardbeienjam en de helft van de slagroom. Verdeel er wat aardbeien over en rol het deeg weer voorzichtig op. Leg de aardbeienrol met de naad naar beneden op een mooie schaal. Leg bij voorkeur nog een paar uur in de koelkast (zie tip).
  5. Bestrijk de rol met de resterende slagroom en garneer met de rest van de aardbeien. Snijd de rol met een scherp mes in mooie plakken.

Bereiding: 40 minuten
Oven: 20 minuten

Per persoon 162 kcal / 8 g vet / 4 g eiwit / 19 g koolhydraten / 32 mg natrium / 0,7 g vezels

Tip 

Maak voor het allerlekkerste resultaat de aardbeienrol de middag of avond van tevoren: afgedekt met vershoudfolie in de koelkast wordt de rol stevig en komt op smaak.

Gezond idee: deze rol heeft een vetvrije bodem en sappig seizoensfruit. Vervang de aardbeien ook eens door pruimen, kersen of frambozen.