Bitterbal van stamppot met piccalilly

Bitterbal van stamppot met piccalilly
Borrelhapje voor 4 personen

Van restje:

  • vegetarische stamppot

Laat een restje kerststamppot (250 g) goed afkoelen. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van de stamppot. Strooi wat volkoren meel op een bord, wat paneermeel op een tweede bord en klop in een diep bord 1 ei los. Rol de balletjes achtereenvolgens door het meel, het ei en de paneermeel. Herhaal dit voor een extra krokante korst. Verhit olie om te frituren tot 180 ºC. Bak de bitterballen in de hete olie in 3-4 min. goudbruin en krokant. Serveer met piccalilly. Lekker met versgeraspte nootmuskaat.

Bereiding: 40 minuten

Frituur met plantaardige olie en het frituurvet mag maximaal maar 175°C zijn.
Per persoon: 190 kcal / 13 g vet / 4 g eiwit / 15 g koolhydraten / 240 mg natrium / 2 g vezels

Variatietip

Stop in de stamppotballetjes een blokje 30+ kaas of magere rookworst.

Bewaartip

Vries de bitterballen in voor Oud & Nieuw. Bak ze bevroren in de hete olie, maar reken op 1 extra bakminuut.

Aanmelden nieuwsbrief
  
Sluit de enquête