Boerenkool-linzenborrelballetjes (VEGA)

Sinterklaasrecept
Vegetarisch borrelhapje voor 4-6 personen*
  • 200 g boerenkool (diepvries)
  • 250 g linzen (uit blik), goed uitgelekt maar niet afgespoeld
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 3 el paneermeel
  • staafmixer, bakplaat met bakpapier
  1. Laat de boerenkool in een zeef ontdooien. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de ontdooide boerenkool. 
  2. Pureer in de keukenmachine of in een maatbeker met de staafmixer de linzen met de knoflook, mosterd en speculaaskruiden; in de puree mogen nog wat linzen zichtbaar zijn. 
  3. Meng het paneermeel en de boerenkool door de linzenpuree en breng op smaak met zout en peper. 
  4. Draai met vochtige handen 16 balletjes van het linzengehakt. Bewaar de balletjes eventueel afgedekt in de koelkast. 
  5. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 15 min. bruin en gaar. Lekker met mosterd.

Bereiding: 15 minuten + ontdooien
Oven: 15 minuten

*Per persoon 4 balletjes

Per bal: 25 kcal / 0,4 g vet / 2 g eiwit / 3 g koolhydraten / 60 mg natrium / 1,2 g vezelsPrijs per balletje: € 0,10

Tip
Door deze balletjes in de oven te bakken maak je net zo makkelijk meer porties voor een groter gezelschap.  

Sluit de enquête