- 200 g boerenkool (diepvries)
- 250 g linzen (uit blik), goed uitgelekt maar niet afgespoeld
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 2 tl mosterd
- 1 tl speculaaskruiden
- 3 el paneermeel
- staafmixer, bakplaat met bakpapier
- Laat de boerenkool in een zeef ontdooien. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de ontdooide boerenkool.
- Pureer in de keukenmachine of in een maatbeker met de staafmixer de linzen met de knoflook, mosterd en speculaaskruiden; in de puree mogen nog wat linzen zichtbaar zijn.
- Meng het paneermeel en de boerenkool door de linzenpuree en breng op smaak met zout en peper.
- Draai met vochtige handen 16 balletjes van het linzengehakt. Bewaar de balletjes eventueel afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 15 min. bruin en gaar. Lekker met mosterd.
Bereiding: 15 minuten + ontdooien
Oven: 15 minuten
*Per persoon 4 balletjes
Per bal: 25 kcal / 0,4 g vet / 2 g eiwit / 3 g koolhydraten / 60 mg natrium / 1,2 g vezelsPrijs per balletje: € 0,10
Tip
Door deze balletjes in de oven te bakken maak je net zo makkelijk meer porties voor een groter gezelschap.