Soepen

Broccoli-aardappelsoep met zalmstengels

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 800 g broccoli, in kleine roosjes en steel in plakjes
  • 2 kruimige aardappels, geschild en in stukjes
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 16 volkoren soepstengels
  • 100 g zuivelspread light met bieslook
  • 1 handvol basilicumblaadjes, grofgehakt
  • staafmixer 
  1. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep de broccoli en de aardappel erdoor.
  2. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de groenten in 15 min. zachtjes gaar. Snijd intussen de zalm in repen. Wikkel de zalm om de soepstengels.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Laat de zuivelspread in de soep smelten. Roer het basilicum erdoor en breng de soep op smaak met peper.
  4. Verdeel de soep over 8 kommen en serveer met de zalmstengels.

Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 381 kcal / 18 g vet / 23 g eiwit / 27 g koolhydraten / 507 mg natrium / 10.3 g vezels

Lactosevrij

Vervang voor een lactosevrije soep de zuivelspread door sojaroom. Kijk op de verpakking van de soepstengels of deze lactosevrij zijn!

Voldoende groenten

Verwerk ook in de lunch altijd wat groenten, zo haal je met gemak de benodigde 200 gram per dag! Een lunchsoep is een ideale start voor je dagelijkse portie groenten.

Aanmelden nieuwsbrief