Gegrilde abrikozenspiesen met zoete vanillekwark

Gegrilde abrikozenspiesen met zoete vanillekwark
Nagerecht voor 4 personen
  • 8 abrikozen
  • 1 el olijfolie
  • ½ vanillestokje
  • 3 el ongezoet appelsap
  • 125 g magere kwark
  • 2 el muntblaadjes
  • 8 spiesen, BBQ of grillpan 
  1. Halveer de abrikozen. Verwijder de pit en snijd de abrikozen nogmaals doormidden. Schep de partjes om met de olijfolie en rijg ze aan de spiesen.
  2. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap met een scherp mes het vanillemerg eruit. Meng het vanillemerg met het appelsap door de kwark.
  3. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Gril de abrikozenspiesen zo’n 5 minuten, tot het fruit mooie grillstrepen heeft, zachter en sappig is. Leg de spiesen op 4 borden en schep er de vanillekwark bij. Bestrooi met de muntblaadjes. 

Bereiding: 25 minuten

Per persoon: 65 kcal / 3 g vet / 3 g eiwit / 6 g koolhydraten / 14 mg natrium / 1 g vezels.

Tip

Biologische kwark heeft een extra volle smaak.

Lactosevrij

Vervang de magere kwark door sojadessert met vanille. 

Gezond idee: BBQ-dessert met fruit

Sluit de enquête