
- 8 abrikozen
- 1 el olijfolie
- ½ vanillestokje
- 3 el ongezoet appelsap
- 125 g magere kwark
- 2 el muntblaadjes
- 8 spiesen, BBQ of grillpan
- Halveer de abrikozen. Verwijder de pit en snijd de abrikozen nogmaals doormidden. Schep de partjes om met de olijfolie en rijg ze aan de spiesen.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap met een scherp mes het vanillemerg eruit. Meng het vanillemerg met het appelsap door de kwark.
- Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Gril de abrikozenspiesen zo’n 5 minuten, tot het fruit mooie grillstrepen heeft, zachter en sappig is. Leg de spiesen op 4 borden en schep er de vanillekwark bij. Bestrooi met de muntblaadjes.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 65 kcal / 3 g vet / 3 g eiwit / 6 g koolhydraten / 14 mg natrium / 1 g vezels.
Tip
Biologische kwark heeft een extra volle smaak.
Lactosevrij
Vervang de magere kwark door sojadessert met vanille.
Gezond idee: BBQ-dessert met fruit