Lunchrecept: gegratineerde spinazietoast met feta en amandel
Met gezond en gevarieerd eten krijgen we onze vitamines binnen. Dit verrassend lekkere gerecht zit er zelfs helemaal vol mee!

Foto studio Philippi
Lunchgerecht voor 4 personen
- 4 dikke (handgesneden) plakken volkoren brood
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 400 g spinazie
- 100 g feta
- 2 el geroosterde ongezouten amandelen
- bakplaat
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg het brood op de bakplaat en rooster het in de oven in ongeveer 5 min. knapperig.
- Hak intussen de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 3 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg peper naar smaak toe.
- Neem de bakplaat met de toast uit de oven. Verdeel de spinazie erover. Verkruimel de feta grof boven de spinazie.
- Schuif de bakplaat terug in de oven en bak 10 min., tot de feta zacht is en begint te kleuren.
- Hak de amandelen grof.
- Leg de spinazietoast op 4 borden en bestrooi met de amandelen.
Bereiding: 20 minuten + oven: 15-20 minuten
Per persoon: 270 kcal / 15 g vet / 13 g eiwit / 16 g koolhydraten / 250 mg natrium / 5 g vezels
Prijs per persoon: € 1,50
Vitamines? De basis hier is volkorenbrood. Daarin wordt de hele graankorrel verwerkt en zo krijg je veel vitamines binnen, met name B1, B2, B3, B6 en B11 (foliumzuur). In spinazie zit veel van de vitamines A, E en K. Feta levert ook nog eens B12 en vitamine D. Een echt vitaminerijke lunch dus.