Ontbijtrecept: havermoutpannenkoekjes met kiwi

Met gezond en gevarieerd eten krijgen we onze vitamines binnen. Dit verrassend lekkere gerecht zit er zelfs helemaal vol mee!
havermoutpannenkoekjes
Foto Studio Philippi
Ontbijtgerecht voor 4 personen
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 125 g halfvolle kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 g volkoren meel
  • 75 g havermout (fijne vlokken)
  • 4 el zonnebloemolie
  • 3 kiwi’s
  1. Klop in een kom met een vork de eieren los met de melk, de kwark en de vanillesuiker. Voeg het meel en de havermout toe en klop tot een glad beslag.
  2. Verhit in twee ruime koekenpannen de olie. Schep in elke pan 6 bergjes beslag en druk ze iets plat. Bak de pannenkoekjes in 2-3 min. Per kant goudbruin en gaar.
  3. Schil intussen de kiwi’s en snijd ze in plakjes.
  4. Verdeel de pannenkoekjes met de plakjes kiwi over 4 borden.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 300 kcal / 16 g vet / 14 g eiwit / 25 g koolhydraten / 75 mg natrium / 2,5 g vezels
Prijs per persoon: € 0,75

Vitamines? Dit ontbijt barst van alle soorten vitamines B. Kiwi’s en eieren leveren daarnaast ook veel vitamine E. Supergezond!

Meld je aan voor de Gezond Idee nieuwsbrief

Sluit de enquête