Borrelrecept: ansjovis-hummus met rauwkost
Met gezond en gevarieerd eten krijgen we onze vitamines binnen. Dit verrassend lekkere gerecht zit er zelfs helemaal vol mee!

Foto Studio Philippi
Borrelhapje voor 4 personen
- 250 g kikkererwten (uitgelekt uit blik)
- 1 teen knoflook
- 5 ansjovisfilets in olijfolie
- 2 el tahin (sesampasta)
- 1 tl citroensap
- 8 bospeentjes
- ½ bos bleekselderij
- 1 rode paprika
- 1 bosje radijs
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 tl sesamzaad
- 2 el olijfolie extra vierge
- evt. gerookt paprikapoeder of gemalen komijn
- keukenmachine of staafmixer met hakmolen
- Pureer in de keukenmachine of in de hakmolen de kikkererwten, de knoflook en de ansjovisfilets met 50 ml water. Voeg de tahin en het citroensap toe en pureer in 8-10 min. tot een zo glad mogelijke hummus. Voeg naar smaak extra citroensap toe.
- Maak de rauwkost schoon. Snijd de bleekselderij en de paprika in reepjes. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
- Schep de hummus in een schaaltje en strijk glad. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het sesamzaad en eventueel gerookt paprikapoeder of gemalen komijn. Serveer met de rauwkost om te dippen.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 204 kcal / 12 g vet / 9 g eiwit / 15 g koolhydraten / 280 mg natrium / 9 g vezels
Prijs per persoon: € 1,75
Vitamines? Dankzij de groente zit dit borrelhapje boordevol vitamines, vooral vitamine A, C, E en B3 (Niacine). En bovendien zit het ook nog vol met eiwitten en gezonde vetten.