Recept voor vanillecheesecake met frambozen
VOOR 12 PERSONEN

Foto Studio Philippi
Bereiding: 30 minuten + wachten 30 minuten + oven 50-60 minuten
Per persoon: 308 kcal / 24,3 g vet / 7,6 g eiwit / 26,4 g koolhydraten / 183 mg natrium / 2,6 g vezels
Prijs per persoon: € 2,50
- 150 g suikervrije (kokos)biscuits
- 75 g ongezouten blanke hazelnoten of amandelen
- 100 g ongezouten roomboter
- 400 g verse roomkaas naturel (zacht & luchtig)
- 250 g volle kwark naturel
- 150 g Splenda stevia (suikervervanger)
- 1 el vanillearoma
- 4 eieren
- 650 g verse frambozen
- sap van 1 citroen
- keukenmachine of mixer, ingevette springvorm (24 cm ø), bakpapier
- Leg een vel bakpapier op de bodem en sluit de springvorm. Maal in de keukenmachine de koekjes met de noten fijn, of sla ze in een plasticzak met een deegroller fijn. Smelt de boter op laag vuur en roer er de gemalen koekjes en noten door.
- Strijk het mengsel met de bolle kant van een lepel egaal uit over de bodem van de taartvorm. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor tot 160 °C. Klop in de keukenmachine of met de mixer de roomkaas met de kwark, 100 g stevia en het vanillearoma tot een romige crème. Klop er een voor een de eieren door. Schenk het roommengsel op de koekbodem.
- Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven in 50-60 min. goudbruin, en tot de bovenkant stevig voelt. Laat de taart in de vorm afkoelen en stevig worden.
- Verwarm intussen in een steelpan op laag vuur 500 g frambozen met het citroensap. Druk de frambozen met een vork stuk en kook in 6-8 min. tot een saus. Wrijf de frambozensaus door een zeef om de pitjes te verwijderen. Voeg de laatste 50 g stevia toe en laat de frambozensaus afkoelen tot kamertemperatuur.
- Garneer de cheesecake met de resterende verse frambozen en serveer met de frambozensaus.
Tip
Bak voor een extra stevige cheesecake de taart een dag van tevoren en bewaar op een koele plek of in de koelkast. Bewaar ook de frambozensaus op een koele plek.