Salades & bijgerechten

Gratin met koolraap, knolselderij en pastinaak

bijgerecht voor 4 personen

  • 1 kleine knolselderij
  • 1 koolraap
  • 250 g pastinaken
  • ½ l halfvolle melk
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 takjes tijm
  • 75 g geraspte jongbelegen 30+ kaas
  • 4 ingevette eenpersoonsovenschaaltjes  
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Maak de groenten schoon: schil ze en snijd in plakjes van 2-3 mm.
  2. Breng de groenten met de melk, de knoflook en de tijm tegen de kook. Voeg een beetje water toe als de groenten niet helemaal zijn bedekt. Kook de groenten in 10 min. net gaar.
  3. Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan en verdeel over de ovenschaaltjes. Schenk er steeds een beetje melk bij. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak.
  4. Bak de wintergratins in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 25 minuten
Oven: 20 minuten

Per persoon: 167 kcal / 6 gram vet / 12 gram eiwit / 15 gram koolhydraten / 265 mg Natrium / 6 gram vezels
Prijs per persoon: € 1,50

Tip

Serveer er voor een volledig hoofdgerecht een beetje volkoren stokbrood en een royale groene salade met partjes gekookt ei en een handje ongezouten geroosterde amandelen er bij.

Tip

Voeg voor de vleesliefhebber een beetje bacon of snippers gerookte ham toe. Of serveer met een gebakken of gegrilde karbonade of biefstuk.