Salades, voorgerechten & bijgerechten

Griekse boerensalade met fetadressing

Bijgerecht/salade voor 4 personen

  • 100 g feta
  • 2 el Griekse yoghurt 0%
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 400 g (cherry)tomaat
  • 2 rode uien
  • 400 g (snoep)komkommer
  • 1 rode paprika
  • 100 g krulsla melange
  • 75 g Griekse olijven, bijv. kalamata
  • - staafmixer met hakmolen

 

  1. Maal in de hakmolen van de staafmixer de feta met de yoghurt en 2 el water tot een gladde dressing. Breng op smaak met de oregano en peper.
  2. Snijd de tomaat in stukjes, de rode ui en halve ringen en de komkommer in plakjes. Snijd ook de paprika in stukjes.
  3. Verdeel de sla met de tomaat, ui, komkommer, paprika en olijven over 4 borden. Besprenkel de salade met de fetadressing.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 167 kcal, 8,5 gram vet, 7,5 gram eiwit, 11 gram koolhydraten, 509 mg Natrium en 7 gram vezels

Tip 

Lekker met geroosterde volkoren pita.

Tip

Voeg extra peulvruchten, noten of een gekookt ei toe om de salade als hoofdgerecht te eten.

Aanmelden nieuwsbrief