- 100 g feta
- 2 el Griekse yoghurt 0%
- 1 tl gedroogde oregano
- 400 g (cherry)tomaat
- 2 rode uien
- 400 g (snoep)komkommer
- 1 rode paprika
- 100 g krulsla melange
- 75 g Griekse olijven, bijv. kalamata
- - staafmixer met hakmolen
- Maal in de hakmolen van de staafmixer de feta met de yoghurt en 2 el water tot een gladde dressing. Breng op smaak met de oregano en peper.
- Snijd de tomaat in stukjes, de rode ui en halve ringen en de komkommer in plakjes. Snijd ook de paprika in stukjes.
- Verdeel de sla met de tomaat, ui, komkommer, paprika en olijven over 4 borden. Besprenkel de salade met de fetadressing.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 167 kcal, 8,5 gram vet, 7,5 gram eiwit, 11 gram koolhydraten, 509 mg Natrium en 7 gram vezels
Tip
Lekker met geroosterde volkoren pita.
Tip
Voeg extra peulvruchten, noten of een gekookt ei toe om de salade als hoofdgerecht te eten.