Lunch- en brunchrecepten

Groene freakshake met spinazie, amandel & skyr

Lunchgerecht voor 2 personen

  • 1 banaan
  • 100 g gewassen spinazie
  • 60 g dadels
  • 400 ml amandelmelk (naturel of ongezoet), gekoeld
  • 2 volkoren eierkoeken
  • 200 g skyr naturel (zie tip)
  • 10-12 pretzels
  • 1 el grofgehakte ongezouten amandelen
  • 2 toefjes munt
  • 8-10 blauwe bessen
  • staafmixer of blender, 2 satéprikkers, 2 rietjes 
  1. Snijd de banaan in plakjes. Doe de banaan met de spinazie, de dadels en de amandelmelk in een maatbeker of blender. Pureer tot een romige smoothie.
  2. Schenk de smoothie in 2 glazen. Leg op elk glas een eierkoek. Schep of spuit een mooie toef skyr op de eierkoek.
  3. Garneer de shake met de pretzels, de amandelen en de munt. Rijg de bessen aan de prikkers. Steek de prikkers samen met de rietjes in de freakshakes.

Bereiding: 10 minuten

Per persoon: 430 kcal / 10 g vet / 19 g eiwit / 62 g koolhydraten / 780 mg natrium / 6.5 g vezels
Prijs per persoon: € 1,75

Tip Skyr is een IJslands zuivelproduct. De smaak en structuur is vergelijkbaar met magere kwark. Skyr is dan ook te vinden bij de kwark- en yoghurtproducten in de zuivelkoeling. 

Lees de blog van diëtiste Nicole Hendriks van Maastricht UMC+ over de calorierijke freakshakes.

Aanmelden nieuwsbrief