Ontbijtrecepten

Havermoutmuffins met noten & pitten

Foto Studio PhilippiOntbijtgerecht voor 12 stuks

  • 250 g volkoren meel
  • 3 tl bakpoeder
  • 100 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 50 g havermout
  • 75 g ongezouten noten, grofgehakt
  • 50 g pittenmix, bijv. zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten
  • 12 papieren cakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes 
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Meng in een kom het meel met de bakpoeder en de rietsuiker. Klop in een maatbeker de eieren los met de karnemelk en de olie. 
  2. Schenk het eimengsel langzaam, al roerend, bij het meel. Schep de havermout, de noten en de pitten door het beslag.
  3. Zet de papieren vormpjes in het bakblik. Schep het beslag erin. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Eet ze nog warm of laat ze eerst afkoelen. Drink er een glas vruchtensap bij.

Bereiding: 15 minuten
Oven: 25 minuten
Per muffin 255 kcal / 13 g vet / 7 g eiwit / 26 g koolhydraten / 22 mg natrium / 3 g vezels

Bewaartip 

Vries de muffins in en leg ze de avond van tevoren in de koelkast om te ontdooien. Bevroren muffins zijn maximaal drie maanden houdbaar.

Fruitmuffins

Voeg aan het beslag stukjes appel, peer of rabarber toe, of een handvol blauwe bessen of frambozen.

Gezond idee: een handje ongezouten noten of pinda’s verlaagt het risico op hartziekten.

 

Aanmelden nieuwsbrief