Soepen

Japanse noedelsoep met kastanjechampignons en bief

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 3 groentebouillontabletten met minder zout
  • 3 cm gember, geschild en in reepjes
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 50 ml sojasaus met minder zout
  • 125 g volkoren noedels
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el plantaardige olie
  • 300 g biefstuk, op kamertemperatuur
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 250 g broccoli, in kleine roosjes en steel in plakjes
  • 200 g sugar snaps
  • ½ bosje koriander, grofgehakt
  1. Breng de bouillontabletten met 2 liter water, de gember, de knoflook en de sojasaus aan de kook. Laat de bouillon 5 min. zachtjes trekken.
  2. Voeg de noedels toe en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Schenk de olie in de koekenpan. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en bak in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees in aluminiumfolie 5 min. rusten.
  3. Schep de noedels met een schuimspaan uit de pan in een zeef. Spoel de noedels onder stromend water snel koud zodat ze niet doorgaren. Voeg de champignons, broccoli en sugar snaps toe aan de bouillon en kook de groenten in 4-5 min. knapperig gaar. Breng de bouillon op smaak met peper.
  4. Snijd de biefstuk in reepjes. Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep de bouillon met de groenten bij de noedels en verdeel de biefreepjes over de kommen. Bestrooi met de koriander en het sesamzaad.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 350 kcal / 12 g vet / 28 g eiwit / 31 g koolhydraten / 970 mg natrium / 4 g vezels
Prijs per persoon: € 3,75

Vegatip

Vervang voor een vegetarische noedelsoep de biefstuk door partjes gekookt ei of gewokte blokjes gerookte tofu.

Budgettip

Vervang de biefstuk door plakjes gebakken kipfilet of kook met de groenten 250 g verse soepballetjes in de bouillon mee gaar.

Extra pit

Voeg voor extra pit 1 rode peper in ringetjes met de gember en knoflook toe.