
- 3 el olijfolie
- 2 kipfilets
- 1 tl kerriepoeder
- 100 ml kippenbouillon met minder zout (van tablet)
- 75 g slamelange
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 1 el dille, fijngehakt
- Verhit in een braadpan 1 el olijfolie. Bestrooi de kipfilets met de kerriepoeder, zout en peper. Bak de kipfilets in 4 min. goudgeel aan.
- Schenk de bouillon in de pan, draai het vuur laag en stoof de kipfilets in 10-12 min. gaar. Maak de salade aan met de laatste 2 el olijfolie, zout en peper.
- Neem de pan van het vuur en neem de kipfilets uit de pan. Roer de yoghurt los met een scheutje van het stoofvocht. Roer de yoghurt met de dille door het stoofvocht. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de kipfilets op een schaal en schenk de yoghurt-dillesaus erover. Serveer met de salade. Lekker met brood als warme lunch of gekookte zilvervliesrijst en gebakken courgette voor de ..
Bereiding: 25 minuten
Per persoon met een snee volkorenbrood/stuk stokbrood (als lunch): 445 kcal / 21 g vet / 45 g eiwit / 16 g koolhydraten / 482 mg natrium / 3 g vezels
Per persoon met 75 gram zilvervliesrijst en 125 gram courgette (als hoofdgerecht): 660 kcal / 23 g vet / 50 g eiwit / 63 g koolhydraten / 313 mg natrium / 3,5 g vezels
Prijs per persoon: € 3,60
Tip
Lekker met gekookte krieltjes en gebakken courgette.
Tip
Stoof 1 kipfilet extra mee en maak er 's avonds of de dag erna een (maaltijd)salade mee. Een restje stoofvocht vormt meteen een heerlijk frisse yoghurtdressing.
Gezond idee: deze saus bevat yoghurt in plaats van room. Laat de saus niet koken, door de yoghurt schift de saus sneller.