Lunch- en brunchrecepten

Kliekjes-recept: kruidenomelet met gebakken rijst

Vegetarisch lunchgerecht voor 4 personen van kliekjes

Restjes kruiden, groenten en rijst gaan allemaal in deze gezonde gevulde omelet!

  • 8 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • handvol verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook, kervel, tijm), fijngehakt
  • 8 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • ca. 750 g groentenrestjes (bijv. prei, venkel, paprika, courgette, champignons), in reepjes of plakjes
  • ca. 100 g gekookte zilvervliesrijst
  1. Klop de eieren los met de melk. Voeg de kruiden en zout en peper naar smaak toe.
  2. Verhit in een wok 2 el olie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Bestrooi met de kerriepoeder en bak nog 1 min. Voeg de groenten toe en bak ze in 4 min. knapperig gaar. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 min.
  3. Bak intussen van het eimengsel en de resterende 6 el olijfolie in een koekenpan 4 goudbruine omeletten. Laat ze op een bord glijden en houd de omeletten onder een deksel of aluminiumfolie warm.
  4. Leg de omeletten op 4 borden. Breng de gebakken rijst op smaak met zout en peper en verdeel over de omeletten. Rol ze op. Bestrooi naar wens nog met wat extra kruiden. Lekker met een schaaltje zoete chilisaus.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 472 Kcal / 30 g vet / 21 g eiwit / 22 g koolhydraten

Variatietip

Ookrestjes vlees, kip, vis of blokjes kaas door de gebakken rijst doen het goed.

Variatietip

Laat de rijst weg en eet de omelet bij een (volkoren)boterham of vervang de rijst door quinoa.
De energiewaarden van de omelet zonder rijst zijn per persoon: 440 Kcal / 30 g vet / 20 g eiwit / 16 g koolhydraten.

Bewaartips voor kliekjes

  • Dek kliekjes goed af en zet ze snel in de koelkast (temperatuur in de koelkast mag maximaal 7°C zijn)
  • Verhit kliekjes bij hergebruik tot boven 75°C.
  • Gebruik kliekejs binnen maximaal 2 dagen.
  • Bewaar geen kant en klaar-maaltijden en afhaalmaaltijden, want je weet niet hoe lang geleden ze bereid zijn.

Webtips