- 1 komkommer
- 2 stengels bleekselderij
- 2 cm gemberwortel
- - blender
- Snijd de komkommer in stukjes. Schil de bleekselderij en snijd de stengels in reepjes.
- Pureer in de blender de komkommer met de bleekselderij en 150 ml water fijn. Schil en rasp de gember. Voeg de gember toe aan het sap en pureer nog kort.
- Schenk het groentesap meteen in 4 glaasjes, of in kleine meeneemflesjes en bewaar in de koelkast.
Bereiding: 10 minuten
Per persoon: 13 kcal / geen vet / 0,5 g eiwit / 2 g koolhydraten / 0,5 g vezels / 6 mg natrium
Prijs per persoon: € 0,25
Variatietip
Pureer met de komkommer ook wat spinazieblaadjes of verse kruiden mee.
Goed om te weten:
Met zo’n shotje krijg je meteen een extra portie verse groenten!