Snacks & tussendoortjes

Komkommer-gembershot

Tussendoortje of drankje bij ontbijt of lunch voor 4 personen 

  • 1 komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 cm gemberwortel
  • - blender

 

  1. Snijd de komkommer in stukjes. Schil de bleekselderij en snijd de stengels in reepjes.
  2. Pureer in de blender de komkommer met de bleekselderij en 150 ml water fijn. Schil en rasp de gember. Voeg de gember toe aan het sap en pureer nog kort.
  3. Schenk het groentesap meteen in 4 glaasjes, of in kleine meeneemflesjes en bewaar in de koelkast.

Bereiding: 10 minuten
Per persoon: 13 kcal / geen vet / 0,5 g eiwit / 2 g koolhydraten / 0,5 g vezels / 6 mg natrium
Prijs per persoon: € 0,25

Variatietip 

Pureer met de komkommer ook wat spinazieblaadjes of verse kruiden mee.

Goed om te weten:

Met zo’n shotje krijg je meteen een extra portie verse groenten!

Aanmelden nieuwsbrief