Lunch- en brunchrecepten

Kropslasoep met Hollandse garnalen

Lunchgerecht voor 4 personen

  • 1 kropsla
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kruimige aardappel van flink formaat, geschild en in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 ml kookroom light
  • 100 g Hollandse garnalen
  • ½ bakje tuinkers, losgeknipt
  • - staafmixer
  1. Haal de bladeren van de slakrop los en was ze. Houd 6 kleine knapperige bladeren uit het hart apart. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui met de knoflook en de aardappel 2 minuten. Voeg de slabladeren toe en laat ze al omscheppend zachtjes slinken.
  2. Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken. 
  3. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de kookroom erdoor en breng de soep op smaak met peper. Schep de soep in 4 kommen en leg er de knapperige slablaadjes in. Vul de slablaadjes met de garnalen en de tuinkers.

Bereiding: 15 minuten
Per persoon 100 kcal / 6 g vet / 5 g eiwit / 6 g koolhydraten / 889 mg natrium / 1 g vezels 

Vegetarisch 

Vervang de garnalen door grofgehakt gekookt ei.

Gezond idee: slanke soep

Aanmelden nieuwsbrief