Lunchgerecht voor 4 personen
- 1 kropsla
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 kruimige aardappel van flink formaat, geschild en in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 125 ml kookroom light
- 100 g Hollandse garnalen
- ½ bakje tuinkers, losgeknipt
- - staafmixer
- Haal de bladeren van de slakrop los en was ze. Houd 6 kleine knapperige bladeren uit het hart apart. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui met de knoflook en de aardappel 2 minuten. Voeg de slabladeren toe en laat ze al omscheppend zachtjes slinken.
- Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer. Roer de kookroom erdoor en breng de soep op smaak met peper. Schep de soep in 4 kommen en leg er de knapperige slablaadjes in. Vul de slablaadjes met de garnalen en de tuinkers.
Bereiding: 15 minuten
Per persoon 100 kcal / 6 g vet / 5 g eiwit / 6 g koolhydraten / 889 mg natrium / 1 g vezels
Vegetarisch
Vervang de garnalen door grofgehakt gekookt ei.
Gezond idee: slanke soep