Kruidenpesto met bloemkoolmandje
Borrelhapje zonder vlees/vis voor 4 personen

Van restjes:

  • handvol kruiden en bloemkool (gekookt, geroosterd of rauw)

Doe een handvol verse kruiden (bijv. basilicum, platte peterselie, dille, bieslook en koriander) met 1 teen knoflook, 1 el pijnboompitten of ongezouten noten en 8 el extra vierge olijfolie in een maatbeker en pureer met de staafmixer glad. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. Roer 2-3 el geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng de pesto op smaak met peper. Serveer met een restje gekookte, geroosterde of rauwe bloemkool- of romanescoroosjes om te dippen.

Bereiding: 10 minuten
Per persoon: 245 kcal / 24 g vet / 5 g eiwit / 2 g koolhydraten / 80 mg natrium / 1.2 g vezels

Vegantip

Laat voor een veganistisch hapje de kaas weg.

Aanmelden nieuwsbrief
  
Sluit de enquête