Kwarkpanna cotta met cranberry-anijssaus

Kwarkpanna cotta met cranberry-anijssaus
Nagerecht voor 8 personen
  • 5 blaadjes gelatine*
  • 500 ml halfvolle melk
  • 50 g suiker
  • 500 g magere vanillekwark
  • 250 g cranberries (vers of uit diepvries)
  • 100 ml ongezoete appelsap
  • 3 el halfzoete geleisuiker
  • 2 tl gemalen anijs
  • 2 takjes tijm
  • 8 puddingvormpjes (inhoud 125 ml)

 

  1. Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Breng de melk met de 50 g suiker tegen kook. Laat de suiker in de melk oplossen.
  2. Neem de melk van het vuur en los de goed uitgeknepen blaadjes gelatine al roerende in de warme melk op. Laat de melk afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Doe de kwark in een schaal en klop met een garde los. Schenk er al kloppende met de garde langzaam de afgekoelde melk bij. Klop glad.
  4. Spoel de puddingvormpjes en laat ze goed uitlekken, maar droog ze niet! Schenk het kwarkmengsel in de vormpjes en zet in de koelkast. Laat de puddinkjes in minstens 4 uur opstijven.
  5. Breng de cranberries met het appelsap, de geleisuiker, de anijs en de tijm tegen de kook. Verwarm de saus 10 min. zachtjes, tot de bessen openbarsten. Neem de saus van het vuur en laat desgewenst afkoelen.
  6. Houd de vormpjes enkele tellen in een kom heet water. Leg een bordje op de vormpjes en keer ze samen. Verwijder de vormpjes en schep op elk puddinkje een beetje cranberry-anijssaus.

Bereiding: 20 minuten + afkoelen
Wachten: 4 uur

Per persoon: 105 kcal / 1 g vet / 6 g eiwit / 16 g koolhydraten / 45 mg natrium / 1,5 g vezels.
Prijs per persoon: € 0,70

*Dit puddinkje bevat gelatine, dat komt van dierlijke producten. Liever geen gelatine? Serveer dan een mooie toef vanillekwark met de cranberry-anijssaus.

Tip

Stort je de puddinkjes liever niet? Schenk het kwarkmengsel dan in feestelijke (wijn)glazen en serveer de panna cotta met de saus ook in de glazen.

Instructies voor 4, 6, 10, 12 en 16 personen:

  • 4 personen: Halveer voor 4 personen bovengenoemd recept.
  • 6 personen: Neem bovengenoemd recept en neem vormpjes met een inhoud van 150 ml (of bewaar 2 puddinkjes tot de volgende dag).
  • 10 personen: Neem bovengenoemd recept en verdeel over 10 vormpjes of glaasjes. Serveer er nog wat extra vers fruit als ananas of mango bij.
  • 12 personen: Verdubbel bovengenoemd recept en neem vormpjes met een inhoud van 150 ml. Of schenk de vloeibare massa in 12 feestelijke (wijn)glazen en serveer de panna cotta in de glazen (zonder te storten).
  • 16 personen: Verdubbel bovengenoemd recept.

Sluit de enquête