Kwarktaart met zomerfruit
Foto studio Philippi
Gebak voor 8 personen

  • 5 kleine eierkoeken
  • 3 blaadjes gelatine
  • 450 g magere kwark
  • 5 g stevia
  • 125 ml slagroom light
  • sap van 1 sinaasappel
  • vers zomerfruit naar keuze
  • springvorm (20 cm ø), bakpapier
  1. Leg op de bodem van de springvorm een royaal vel bakpapier. Zet de rand erop en sluit de vorm. Zet ook tegen de binnenkant van de rand een reep bakpapier. Snijd de randen van de eierkoeken en snijd ze in stukken. Bekleed de bodem van de vorm met de eierkoeken.
  2. Week de blaadjes gelatine in een schaal met ruim koud water 5 min. Meng de stevia door de kwark. Klop de slagroom stijf. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine in het warme sap op. Laat het sap 5 min. afkoelen.
  3. Meng het sinaasappelsap door de kwark. Spatel er luchtig de slagroom door. Schenk het kwarkmengsel in de vorm op de eierkoekbodem. Zet de taart min. 3 uur in de koelkast om op te stijven. Maak het fruit schoon, snijd in stukjes en bewaar afgedekt in de koelkast.
  4. Verwijder de vorm. Trek ook het bakpapier voorzichtig van de rand. Zet de taart op een schaal en garneer met het fruit. Strooi eventueel een beetje poedersuiker over de taart of garneer met een paar blaadjes munt.

Bereiding: 25 minuten
Wachten: 3 uur

Per persoon: 142 kcal / 4,3 gram vet / 7,4 gram eiwit / 17,5 gram koolhydraten / 51 mg natrium / 0,6 gram vezels

Variatietip

Vervang de kwark ook eens door Griekse yoghurt (0% vet) of skyr.

Gezond idee: eiwitrijke taart met vers fruit en stevia in plaats van suiker

 

Sluit de enquête