Lemon & lime cheesecake met zomerfruit

lemon&lime cheesecake met zomerfruit
Gebak of nagerecht voor 12 personen
  • ca. 6 eierkoeken (à 30 gram), in stukken
  • 4 blaadjes gelatine
  • sap en rasp van 1 citroen
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 75 g suiker
  • 200 ml (halfvette) slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 600 g Griekse yoghurt 0%
  • vers zomerfruit naar keuze: bessen, aardbeien, kersen, pruimen
  • springvorm (20-24 cm ø), bakpapier

 

  1. Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier en sluit de vorm. Bekleed de bodem met de eierkoeken; snijd waar nodig de eierkoeken bij zodat de bodem helemaal bedekt is. Druk de eierkoeken stevig aan.
  2. Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Breng het citroensap en het limoensap met de suiker tegen de kook. Klop intussen de slagroom met de vanillesuiker bijna stijf.
  3. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen blaadjes gelatine op in het warme sap. Meng het warme sap met de citroenrasp en de limoenrasp door de yoghurt. 
  4. Spatel de slagroom erdoor. Schenk het yoghurtmengsel op de koekbodem. Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Neem de taart uit de koelkast en garneer met het zomerfruit. Snijd de taart met een warm, nat mes in mooie punten.

Bereiding: 30 minuten
Wachten: 4 uur

Per persoon: 140 kcal, 4 gram vet, 4 gram eiwit, 20 gram koolhydraten, 48 mg Natrium en 0.5 gram vezels
Prijs per persoon: € 1,20

Garneertip

Garneer de taart extra zomers met frisse blaadjes munt, basilicum of (citroen)tijm.

Tip

Hoe kleiner de vorm, hoe hoger de taart!

gezond idee
Sluit de enquête