Snacks & tussendoortjes

Linzenkoekjes met geroosterde notendip

Vegetarisch borrelhapje voor 4 personen

Van restjes:

  • linzen (gekookt of uit blik) en
  • noten

Meng een restje van ca. 250 g linzen (gekookt of uit blik) met 75 g volkoren (spelt)meel, 1 ei, 1 geperste teen knoflook, 1 tl mild paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn en 2 tl gedroogde oregano. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster in een droge koekenpan een handvol ongezouten noten goudbruin. Hak de noten in de hakmolen met de staafmixer fijn. Schud de noten in een schaaltje en schep 1 tl gemalen komijn naar smaak erdoor. Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Schep met twee lepels bergjes van het linzenmengsel in de pan en druk ze iets plat. Bak de linzenkoekjes in 3 min. per kant goudbruin en gaar. Serveer de linzenkoekjes met de geroosterde notendip.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 270 kcal* / 15 g vet / 11 g eiwit / 20 g koolhydraten /26 mg natrium / 6 g vezels

Tip

Vervang de linzen door kidney- of bruinebonen.

*Dit recept is relatief royaal qua kcal voor een borrelhapje, maar het is kerstmis.

Aanmelden nieuwsbrief