Salades, voorgerechten & bijgerechten

Linzensalade met warme gerookte zalm en mosterddressing

Speciaal voor Gezond Idee heeft Roger Snel, kok in het personeelsrestaurant van het Maastricht UMC+, een gerecht ontwikkeld: een lekkere linzensalade met warme gerookte zalm en mosterddressing.

Maaltijdsalade voor 4 personen

  • 380 g linzen uit blik (of kook ze de dag van tevoren zelf)
  • 200 g gerookte zalm (in stukken gescheurd)
  • 100 g rode ui in kleine blokjes
  • 200 g jonge spinazie blad
  • 80 g kapperappeltjes
  • 4 pagnotella broodjes
  • 20 g fijne mosterd (aangelengd met water)
  • Pluk dillekruid (circa 8 g)
  1. Laat de koude linzen uitlekken en meng ze met de overige ingrediënten in een kom, voeg eventueel een snufje peper toe.
  2. Verwarm de gerookte zalm in een heteluchtoven gedurende 15 minuten op 120 C°.
  3. Verdeel het linzenmengsel over de borden. Leg de zalm erbovenop. Besprenkel met de mosterd dressing en dille.

Per persoon: 330 kcal / 25 g eiwit / 9 g vet / 35 g koolhydraten / 9 g vezels / 785 natrium

Meer recepten van de koks van het Maastricht UMC+ 

 

Aanmelden nieuwsbrief