Lunchrecept voor onderweg: pita met gegrilde groenten en basilicumhummus
lunchgerecht voor 4 personen
- 1 blikje kikkererwten (150), uitgelekt
- 1 teen knoflook
- handvol basilicumblaadjes
- 1-2 tl citroensap
- ½ courgette, in plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 rode uien, in reepjes
- 4 el olijfolie
- 4 (volkoren) maaltijdpita's
- staafmixer met hakmolen, grillpan
- Pureer in de hakmolen van de staafmixer (of gebruik alleen de staafmixer) de kikkererwten met de knoflook, de basilicum en een scheutje water tot een smeuïge puree. Breng de hummus op smaak met het citroensap, zout en peper.
- Schep in een schaal de groenten om met de olijfolie. Verhit de grillpan. Rooster de groenten in porties in de hete grillpan in 4-5 min. beetgaar. Schep ze tijdens het grillen af en toe om. Schep de gegrilde groenten op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Rooster intussen de pitabroodjes in de broodrooster. Laat ze afkoelen. Snijd de broodjes open en vul ze met de gegrilde groenten, een flinke lepel basilicumhummus en naar wens nog wat blaadjes basilicum. Wikkel de broodjes in aluminiumfolie en bewaar in de koelkast of eet direct op
Bereiding: 25 minuten
Per persoon 350 kcal / 10 gram eiwit / 12 gram vet / 48 gram koolhydraten / 425 milligram Natrium / 6 gram vezels
Prijs per persoon: € 1,25
Tip
Neem nog wat bakjes met cherrytomaatjes, bleekselderij en plakjes komkommer mee voor onderweg.