Salades, voorgerechten & bijgerechten
Maaltijdsalade met witlof, gebakken zalmfilet en yoghurt-kruidendressing
- 2 el mayonaise (met minder vet)
- 2 sjalotten
- 1 el dille
- 1 el peterselie of bieslook
- 1 el Griekse yoghurt 0%
- 2 el olijfolie
- 4 zalmfilets (à 125 g)
- 6 struikjes witlof
- 200 g cherry tomaatjes
- 100 g jonge bladsla
- 75 g olijven
- 50 g zongedroogde tomaatjes
- 4 sneetjes volkoren brood
- staafmixer
- Pureer met de staafmixer in een maatbeker de mayonaise met ½ sjalot, de dille en de peterselie of bieslook. Roer de yoghurt en 1-2 el water erdoor en breng de dressing op smaak met peper.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de zalmfilet met peper. Bak de zalmfilets in 2-3 min. per kant goudbruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
- Maak de witlof schoon en snijd in lange reepjes. Snijd de rest van de sjalot in reepjes. Meng de bladsla met de witlof, de cherry tomaatjes en de sjalot.
- Verdeel de salade met de olijven en gedroogde tomaatjes over 4 borden. Leg de zalmfilet erbij en besprenkel de salade met de dressing of geef de dressing apart erbij.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 561 kcal / 32,4 gram vet / 34 gram eiwit / 30 gram koolhydraten / 815 mg natrium / 8,5 gram vezels
Variatietip
Verrijk de salade met plakjes komkommer, rauwe venkel of knapperige maïskorrels.
Gezond idee: 1x per week (vette) vis