Salades, voorgerechten & bijgerechten

Maaltijdsalade met witlof, gebakken zalmfilet en yoghurt-kruidendressing

Foto studio PhilippiHoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 el mayonaise (met minder vet)
  • 2 sjalotten
  • 1 el dille
  • 1 el peterselie of bieslook
  • 1 el Griekse yoghurt 0%
  • 2 el olijfolie
  • 4 zalmfilets (à 125 g)
  • 6 struikjes witlof
  • 200 g cherry tomaatjes
  • 100 g jonge bladsla
  • 75 g olijven
  • 50 g zongedroogde tomaatjes
  • 4 sneetjes volkoren brood
  • staafmixer
  1. Pureer met de staafmixer in een maatbeker de mayonaise met ½ sjalot, de dille en de peterselie of bieslook. Roer de yoghurt en 1-2 el water erdoor en breng de dressing op smaak met peper.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de zalmfilet met peper. Bak de zalmfilets in 2-3 min. per kant goudbruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
  3. Maak de witlof schoon en snijd in lange reepjes. Snijd de rest van de sjalot in reepjes. Meng de bladsla met de witlof, de cherry tomaatjes en de sjalot.
  4. Verdeel de salade met de olijven en gedroogde tomaatjes over 4 borden. Leg de zalmfilet erbij en besprenkel de salade met de dressing of geef de dressing apart erbij.

Bereiding: 25 minuten

Per persoon: 561 kcal / 32,4 gram vet / 34 gram eiwit / 30 gram koolhydraten / 815 mg natrium / 8,5 gram vezels

Variatietip

Verrijk de salade met plakjes komkommer, rauwe venkel of knapperige maïskorrels.

Gezond idee: 1x per week (vette) vis

 

Aanmelden nieuwsbrief