Mexicaanse groentesalade met amandel

Mexicaanse groentesalade met amandel
Speciaal voor Gezond Idee heeft Marcel Smit, kok in het personeelsrestaurant van het Maastricht UMC+, een maaltijdsalade ontwikkeld: een Mexicaanse groentesalade met amandel.

Vegetarische maaltijdsalade voor 4 personen

  • 80 g witte bonen (uitgelekt en gespoeld)
  • 80 g zwarte bonen (uitgelekt en gespoeld)
  • 40 g sojabonen
  • 80 groene paprika in blokjes van circa 10 mm
  • 50 g rode paprika in blokjes van circa 10 mm
  • 80 g crispy mais (uitgelekt en gespoeld)
  • 450 g Mexicaanse groentemix
  • 200 g komkommer (gesneden in maantjes)
  • 200 g tomatenpartjes
  • 60 g groene olijven
  • 130 g blokjes witte kaas
  • 90 g ongezouten bruine amandelen
  • 60 ml olijfolie rode peper
  • 20 ml witte wijnazijn handje gesneden koriander
  • 4 Pagnotella dinerbroodjes
  1. Meng de komkommermaantjes en de tomatenpartjes door elkaar en verdeel het mengsel over 4 borden.
  2. Verdeel de Mexicaanse groentemelange, de witte kaasblokjes, de olijven en de ongezouten amandel over het mengsel.
  3. Bestrooi met de gesneden koriander en besprenkel lichtjes met de peperolijfolie en witte wijnazijn. Serveer met een broodje erbij.

Per persoon: 665 kcal / 25 g eiwit / 43 g vet / 41 g koolhydraten / 10 g vezels, 828 g natrium.

Meer recepten van de koks van het Maastricht UMC+ 

  •  

     

     

Sluit de enquête