- 2 groentebouillontabletten minder zout
- 400 g pastinaak
- 2 eieren
- 2 el magere yoghurt
- 4 el fijngehakte verse kruiden, bijv. peterselie, kervel, bieslook
- 1 el olijfolie
Voorbereiden (1-2 dagen van tevoren)
- Schil en snijd 300 g pastinaak in stukken. Breng de bouillontabletten met 1 liter water en de stukken pastinaak aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 30 min. trekken.
- Klop de eieren los met de yoghurt, 1 el kruiden en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en afkoelen. Bewaar de omelet afgedekt in de koelkast.
- Neem de bouillon van het vuur en laat afkoelen. Bewaar de bouillon op een koele plek.
Bereiden
- Zeef de bouillon en breng weer aan de kook. Schil en snijd intussen de resterende 100 g pastinaak in kleine blokjes. Voeg de pastinaakblokjes toe aan de soep in kook in 4 min. beetgaar. Snijd de omelet in dunne reepjes.
- Voeg de resterende 3 el kruiden met de omeletreepjes toe aan de bouillon. Breng op smaak met peper. Schep de bouillon in 4 diepe borden.
Voorbereiden: 35 minuten + afkoelen
Bereiden: 10 minuten
Per persoon: 110 kcal / 6 g vet / 4 gram eiwit / 7 g koolhydraten / 1150 mg natrium / 3 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00
Tip
Voeg voor een extra rijke soep 150 g gebakken paddenstoelen toe.